Услуге

Наше услуге

Персонализована исхрана

Једна од услуга Института за медицинска истраживања је персонализована исхрана прилагођена индивидуалним потребама. Ова услуга подразумева да се на основу детаљне анализе генетског профила, метаболизма, здравственог стања, навика и склоности корисника изради индивидуални план исхране који ће му помоћи да унапреди здравље и квалитет живота.

Персонализована исхрана се заснива на принципу да не постоји јединствена дијета која одговара свима, већ да свака особа има специфичне нутритивне потребе и одговоре на различите намирнице. Персонализована исхрана има за циљ да оптимизује унос макро и микронутријената, да спречи или ублажи симптоме разних болести, да побољша имунитет, енергију, расположење и когнитивне функције, као и да допринесе одржавању оптималне телесне тежине и смањењу ризика од гојазности. и дијабетес.

У циљу пружања персонализованих услуга исхране, Институт за медицинска истраживања користи најсавременије методе и технологије за анализу генома, метаболома, микробиома и других биомаркера који утичу на исхрану и здравље. На основу ових података, Институт израђује персонализовани план исхране који је усклађен са индивидуалним карактеристикама, циљевима и потребама корисника. План исхране садржи препоруке о врсти, количини, учесталости и времену конзумирања различитих намирница, као и о потенцијалним интеракцијама између хране и лекова. План исхране садржи и савете о припреми и чувању хране, као и додатке исхрани који могу бити корисни за корисника. План исхране је флексибилан и може се прилагодити променама у здравственом стању, навикама и преференцијама корисника.

Контактирајте нас и закажите свој термин за анализу и консултације.

Need more info about this Service?

Пишите нам на:

Send us email

Или позовите

+381 11 2685 179
This site is registered on wpml.org as a development site.