Učešće istraživača Instituta za medicinska istraživanja na međunarodnom kongresu o kardionefrologiji i hipertenziji

Objavljeno 15-06-2023

Naši saradnici Grupe za kardiovaskularnu fiziologiju, dr Zoran Miloradović, dr Milan Ivanov i dr Danijela Karanović su učestvovali na Šestom međunarodnom kongresu Kardionefrologije – Karnef 2023 i Prvom međunarodnom simpozijumu arterijske hipertenzije, koji je održan u Pirotu od 28. do 31. maja 2023. godine.

Institut za medicinska istraživanja Univerziteta u Beogradu, Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju je bio suorganizator ovog kongresa. Dr Miloradović je predsedavao sesijom: “Eksperimentalna kardionefrologija” u okviru koje je održao i predavanje po pozivu.

Dr Ivanov je predsedavao sesijom: “Novi terapeutici i nutritivni aspekti kod pacijenata sa kardiorenalnim oboljenjima”, održao je radionicu za mlade istaživače i prikazao rezultate istraživanja na poster prezentaciji.

Dr Karanović je prikazala rezultate istraživanja u okviru poster prezentacije. Saradnici su ostvarili uspešne kontakte sa kolegama iz Slovačke i Italije u cilju uspostavljanja budućih zajedničkih istraživanja u oblasti kardiovakularne i bubrežne patofiziologije.

Slične vesti

Predavanje dr Jelene Milešević o novoj EU inicijativi Zero hidden hunger EU

Svečano obeležen Svetski dan imunologije u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti

This site is registered on wpml.org as a development site.