Др Сњежана Петровић истиче напредак у области нутриционе биохемије на састанку EpiLipidNET

Објављено 24-05-2024

Др Сњежана Петровић из Групе за нутритивну биохемију и дијетологију учествовала је на “5th General Action, MC, CG and YRI EpiLipidNET Meeting“ у оквиру COST акције CA19105, у Дрездену, у Немачкој, 13-15. мај 2024.

Као координатор Комитета за грантове за учеснике из земаља од интереса за прикључење COST-у (Inclusiveness target countries), презентовала је активности Комитета у претходна четири грант периода, које су високо оцењене од стране Управног одбора и руководилаца EpiLipidNET-а.

Такође, учествовала је у раду Комисије за додељивање награда за најбоље усмене и постер презентације младих истраживача. Додатно, др Петровић је приказала постер са резултатима добијеним у лабораторији Групе НБД, под насловом „Ефекат сокова од црне рибизле и дрењине на профил масних киселина код пацова на исхрани са високим садржајем масти и фруктозе“.

Сличне вести

Обука за родитеље деце са сметњама у развоју

Институт за медицинска истраживања је представио 4 пројекта на изложбеној поставци Владе Републике Србије „Закорачи у одрживу будућност“ која се одржала у оквиру 66. Међународног сајма технике и техничких достигнућа

This site is registered on wpml.org as a development site.