Предавање др Јеленe Милешевић о новој ЕУ иницијативи Zero hidden hunger EU

Објављено 17-05-2024

Прошлог петка смо разговарали о изазовима и последицама недостатака микронутријената током животног циклуса и развоју решења када је у питању исхрана.

Пројекат Zero hidden hunger EU се финансира од стране Швајцарског секретаријата за образовање, истраживање и иновације, Европске уније – Horizon Europe и агенције за истраживање и иновације Велике Британије. Др. Јелена Милешевић је презентовала како Институт за медицинска истраживања учествује у овом пројекту и  проширењу тренутне истраживачке инфраструктуре за моделирање исхране, узимајући у обзир промене у биорасположивости микронутријената.

 

Било је задовољство присуствовати веома добром предавању и конструктвиној дискусији, те са нестрпљењем очекујемо нови Научни семинар који ће се одржати 14. јуна 2024 на Институту за медицинска истраживања.

 

Сличне вести

Обука за родитеље деце са сметњама у развоју

Институт за медицинска истраживања је представио 4 пројекта на изложбеној поставци Владе Републике Србије „Закорачи у одрживу будућност“ која се одржала у оквиру 66. Међународног сајма технике и техничких достигнућа

This site is registered on wpml.org as a development site.