Учешће истраживача Института за медицинска истраживања на међународном конгресу о кардионефрологији и хипертензији

Објављено 15-06-2023

Наши сарадници Групе за кардиоваскуларну физиологију, др Зоран Милорадовић, др Милан Иванов и др Данијела Карановић су учествовали на Шестом међународном конгресу Кардионефрологије – Карнеф 2023 и Првом међународном симпозијуму артеријске хипертензије, који је одржан у Пироту од 28. до 31. маја 2023. године.

Институт за медицинска истраживања Универзитета у Београду, Институт од националног значаја за Републику Србију је био суорганизатор овог конгреса. Др Милорадовић је председавао сесијом: “Експериментална кардионефрологија” у оквиру које је одржао и предавање по позиву.

Др Иванов је председавао сесијом: “Нови терапеутици и нутритивни аспекти код пацијената са кардиореналним обољењима”, одржао je радионицу за младе истаживаче и приказао резултате истраживања на постер презентацији.

Др Карановић је приказала резултате истраживања у оквиру постер презентације. Сарадници су остварили успешне контакте са колегама из Словачке и Италије у циљу успостављања будућих заједничких истраживања у области кардиовакуларне и бубрежне патофизиологије.

Сличне вести

Свечано обележен Светски дан имунологије у Српској академији наука и уметности

Институт за медицинска истраживања са поносом истиче учешће Др Милице Којадиновић на престижној конференцији

This site is registered on wpml.org as a development site.